Buitenschoolse opvang

Op onze buitenschoolse opvang (BSO) zijn er iedere dag volop activiteiten. Of het nu gaat om een sportactiviteit, kookworkshop, schilderen of de natuur ingaan: bij onze BSO hoeft je kind zich niet te vervelen! Met ruim 30 BSO’s in de gemeenten Vijfheerenlanden, Culemborg en Tiel is er altijd een buitenschoolse opvang dichtbij.

Ik zoek een:
In de plaats

Waar heeft jouw kind zin in?

Als je kind op de buitenschoolse opvang komt, nemen we de tijd om te luisteren naar de verhalen over school. Daarna bespreken we samen met de kinderen welke activiteit we gaan doen. Hierbij kijken we goed naar de behoefte van je kind.
Heeft jouw kind zin om ‘even niets te doen’ of lekker te chillen met vrienden of vriendinnen? Prima! De BSO moet een leuke plek zijn waar jouw kind na school met veel plezier naartoe gaat.

Voor elke leeftijd wat wils!

Waar mogelijk bieden we buitenschoolse opvang in de leeftijdsgroepen 4-7 jaar en vanaf 7-12 jaar. Jonge kinderen vinden het vaak prettig om in een vertrouwde omgeving te spelen, in of dicht bij school. Oudere kinderen zoeken meer zelfstandigheid en uitdaging, bijvoorbeeld op onze sport-BSO’s of de kinderboerderij. Ook bij BSO-locaties waar kinderen van 4-12 jaar in één groep worden opgevangen, bieden we verschillende activiteiten aan, afgestemd op de leeftijd en interesses van de kinderen. Zo sluit het activiteitenaanbod van onze buitenschoolse opvang altijd aan bij de leeftijdsgroep.

Veilig naar de BSO

Onze pedagogisch medewerker haalt jouw kind lopend op van school. Als meerdere scholen tegelijk uit zijn of we een uitstapje hebben, gebruiken we de BSO bus. Hiervoor vragen we altijd vooraf toestemming via het ouderportaal. We hebben een veilige route van school naar de buitenschoolse opvang bepaald en houden ons aan de onderhoudsvoorschriften van de BSO bus. Ook hebben alle medewerkers die met deze bus rijden een rijvaardigheidstraining gevolgd. Kinderen die in een andere plaats op school zitten, kunnen tegen gereduceerd tarief worden opgehaald met een taxi.

Openingstijden BSO en voorschoolse opvang

De BSO-locaties zijn geopend na schooltijd. Dichtbij biedt op sommige locaties ook voorschoolse opvang (vanaf 07.15 uur). Kijk bij de locatie of deze ook opvang biedt voor school. Uiteraard zorgen onze pedagogisch medewerkers ervoor dat je kind op tijd op school is.

BSO tijdens studiedagen en schoolvakanties

Extra opvang nodig tijdens studiedagen of schoolvakanties? Wil je een afgemelde dag inhalen of een dag ruilen? Dat is mogelijk als je gebruik maakt van onze opvang. Hiervoor gelden een aantal spelregels.

Meer begeleiding op een BSO Plus

Een heel enkele keer blijkt dat de structuur op een reguliere BSO niet toereikend is. Op een kleinschalige BSO Plus groep in Culemborg krijgt jouw kind extra aandacht.

Zwemles

BSO combineren met zwemles? Dat kan vanuit BSO Weijdewijs, Robbedoes,  Ratjetoe, Pluto en de Beestenbende in Culemborg, voor kinderen vanaf 4 tot 8 jaar. Wij brengen jouw kind naar zwemles en helpen met omkleden. Na de zwemles eten en drinken we samen en doen we een spelletje. Aan het eind van de middag haal je jouw kind op bij het zwembad. Deelname aan de reguliere zwemlessen in zwembad de Waterlinie in Culemborg kan op maandag en donderdag (niet op 24/12 en in de kerst- en zomervakantie) van 16.15 tot 17.00 uur.

Inschrijven BSO in de buurt

Laat jouw kind spelen, talenten ontdekken en verder groeien op onze BSO!
Schrijf jouw kind vrijblijvend en gratis in.