Veelgestelde vragen

In de onderstaande rubrieken vind je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over onze kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang, gastouderopvang en nog veel meer! Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen?
Neem dan contact op.

Je ziet en spreekt onze pedagogisch medewerkers als je jouw kind brengt of haalt. Ook hebben we een ouderapp, Konnect. Hierin staat onder andere een groepslogboek met berichten over de groep van jouw kind, een dagboek met berichten over jouw kind waar je op kunt reageren, nieuwsberichten van onze organisatie en informatiepagina’s met informatie over ons beleid, met name op het gebied van pedagogiek en kwaliteit. Denk hierbij aan wendagen, voedingsbeleid en verbeterbeleid.

Leuk dat je jouw kind wilt aanmelden! Dit kan via het inschrijfformulier. Na het versturen ontvang je een bevestiging van inschrijving. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

Nee, kinderopvangtoeslag kan nooit direct bij Dichtbij gestort worden.

Peuteropvang vindt plaats tijdens de 40 schoolweken in het jaar. De jaarkosten van deze 40 weken peuteropvang delen we door 10 maanden, zodat je maandelijks een vast bedrag betaalt. In juli en augustus ontvang je geen factuur.

Ja. Na de datum van het ondertekenen van de overeenkomst heb je 14 dagen bedenktijd en mag je de overeenkomst herroepen zonder opgaaf van redenen en per direct. Dit kun je doen door een mail te sturen aan kindplanning@dichtbijkinderopvang.nl. Vermeld daarbij dat je een beroep doet op het herroepingsrecht.

De dag waarop de herroepingstermijn ingaat, wordt niet bij de termijnberekening inbegrepen.

Bijvoorbeeld: Je ondertekent op 1 maart de opvangovereenkomst. De laatste dag waarop je het herroepingsrecht kan uitoefenen is dan op 15 maart. Valt dit op een zaterdag, zondag of feestdag, dan eindigt de termijn op de eerstvolgende werkdag om 24:00 uur.

Wanneer de overeenkomst binnen 14 dagen na ondertekening start, kun je nog steeds herroepen.  Je betaalt dan wel de al afgenomen opvangdag(en).

Voor annulering van de overeenkomst na deze herroepingstermijn, gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Deze vind je in de aanvullende voorwaarden

Ook bij Dichtbij hebben we helaas te maken met het tekort aan pedagogisch medewerkers. Onze collega’s werken dagelijks keihard om jouw kind de beste kinderopvang te bieden. Wij werken zoveel mogelijk met vaste invallers, zodat jouw kind vertrouwde gezichten ziet. Als er een situatie ontstaat waarbij de basiskwaliteit van de kinderopvang in het geding is, kunnen we besluiten een groep tijdelijk te sluiten.

Als kinderopvangorganisatie hebben wij een grote verantwoordelijkheid naar jouw kind en onze medewerkers. Onze medewerkers krijgen de mogelijkheid op te laden, zodat ze gezond blijven en professionele opvang aan jouw kind kunnen bieden.

  • Het afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in het behouden en binnenhalen van medewerkers.
  • Om medewerkers te behouden, bieden we leuke evenementen aan waarbij collega’s elkaar ontmoeten, denk bijvoorbeeld aan een zomerfeest met BBQ en een winterfeest. Ook stimuleren we onze medewerkers een opleiding te volgen, hebben we een ruim budget voor teamuitjes en betrekken we medewerkers bij het meedenken over onze organisatie. 
  • Omdat we het welzijn van medewerkers belangrijk vinden, bieden we een uitgebreid vitaliteitsprogramma aan via onze partner OpenUp.  
  • Om potentiële medewerkers te laten weten dat we graag willen kennismaken hebben we een wervingswebsite: werkenbijdichtbij.nl, die we ook via social media onder de aandacht brengen.
  • In samenwerking met Variva Edu Academy bieden we een opleiding tot pedagogisch medewerker. Kijk voor de mogelijkheden op werkenbijdichtbij.nl

Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op.