Gastouderopvang

Zoek je huiselijke, kleinschalige opvang met een vertrouwd gezicht of heb je behoefte aan flexibele haal- en brengtijden? Dichtbij gastouderbureau bemiddelt en adviseert over de opvang van je kind bij een gastouder. Je kunt, in overleg met de gastouder, zelf bepalen wanneer jouw kind wordt opgevangen. Dichtbij gastouderbureau is professioneel, betrouwbaar en servicegericht.

kinderen voeren de kippen samen met de gastouder

De voordelen van opvang via Dichtbij gastouderbureau

 • Opvang voor kinderen tot 13 jaar.
 • Het gastouderbureau kent de gastouders persoonlijk, door regelmatig contact.
 • Uitsluitend gekwalificeerde gastouders die voldoen aan strenge kwaliteitsregels. Zo hebben alle gastouders bijvoorbeeldeen kinder-EHBO-certificaat.
 • Gastouders krijgen bijscholing.
 • Je komt in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, omdat Dichtbij een erkend gastouderbureau is, geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).
 • Geen inschrijfkosten.
 • Wij regelen de betalingen.
 • Bemiddeling in een straal van 20 kilometer rondom Leerdam.
 • Jaarlijkse controle van alle gastouders of hun huis veilig, kindvriendelijk en schoon is, zodat jouw kind in een veilige en vertrouwde omgeving wordt opgevangen.
 • Wij evalueren de gastouderopvang.
 • Voldoet aan de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Als een gastouder vermoedt dat een kind thuis wordt mishandeld, gaan we in gesprek met de ouders.
 • De gastouder krijgt richtlijnen voor gezonde voeding.
 • Tijdens vakantie of ziekte van de gastouder proberen wij een vervangende gastouder te regelen.

  Schrijf je direct in voor gastouderopvang:

  Onze werkwijze

  Zodra je jouw kind hebt ingeschreven voor opvang bij een gastouder, maken we een afspraak voor een kennismaking bij je thuis. Zo krijgen we wederzijds een goede indruk. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en wat je van ons kunt verwachten. Hierna zoeken we een geschikte gastouder, waarmee je kennis kunt maken. Verloopt deze kennismaking voor beide partijen positief? Dan plannen we een koppelingsgesprek in, voordat de opvang start. Dit gesprek is bij de gastouder thuis, samen met onze bemiddelingsmedewerker. Tijdens dit gesprek zetten we alle afspraken op papier en bespreken en tekenen we de overeenkomsten. Wij nemen graag de tijd om je zorgvuldig te begeleiden en zijn pas tevreden als er op alle fronten een goede match is tussen jou, je kind en de gastouder.

  Pedagogisch beleid

  In een veilige en vertrouwde omgeving spelen met andere kinderen buiten het eigen gezin, is een belangrijke basis voor een optimale ontwikkeling. Op deze manier kan je kind zich ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. De gastouder creëert een gevoel van veiligheid en vertrouwen en bouwt een goede band op met je kind. Uiteraard is goed contact tussen de gastouder en jou een voorwaarde en is het belangrijk dat jouw wensen en visie over opvoeden op één lijn liggen met die van de gastouder. Onze gastouders werken conform ons pedagogisch beleid. Dit kun je bij ons opvragen.

  Gastouder worden

  Wil je zelfstandig werken en thuis zelf je tijd indelen? Heb je interesse in kinderen en kun je goed met ze omgaan?
  Dan is gastouder worden misschien wel iets voor jou! Lees meer over gastouderopvang op werkenbijdichtbij.nl of
  neem contact op.