Tarieven

Dichtbij kinderopvang is een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk. Met de rekenhulp bereken je de maandelijkse netto kosten van kinderopvang voor jouw situatie.

Bekijk hieronder welke contracten Dichtbij aanbiedt en wat de tarieven zijn.

Kinderdagverblijf

Bekijk de tarieven en mogelijkheden in:

Peuteropvang

Bekijk de tarieven en mogelijkheden in:

Peuteropvang met subsidie

Heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kun je in aanmerking komen voor een door de gemeente gesubsidieerde plaats.

Wil je de kosten van Dichtbij vergelijken met een andere opvang? Kijk dan niet alleen naar het uurtarief, maar ook naar het aantal uur dat je afneemt. Je zult zien dat Dichtbij aantrekkelijke tarieven en een compleet aanbod biedt. Wij helpen je graag met het berekenen van de kosten voor de opvang. Neem hiervoor contact op met onze afdeling kindplanning.

Als werkende en/of studerende ouder kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Deze toeslag is afhankelijk van je inkomen en dekt minimaal 33% tot wel 96% van de opvangkosten. Heb je twee of meer kinderen op de opvang zitten? Dan is de toeslag vanaf het tweede kind hoger dan voor het eerste kind (met het eerste kind wordt het kind dat de meeste uren opvang afneemt bedoelt).

Het maximum uurtarief waarover je kinderopvangtoeslag krijgt in 2024:

De Belastingdienst betaalt de toeslag maandelijks uit rond de 20e.

Aanvragen en wijzigen van de toeslag doe je via www.toeslagen.nl of via de kinderopvangtoeslag app. Je kunt de toeslag aanvragen tot 3 maanden na de start van de kinderopvang. Doe je de aanvraag later? Dan verspeel je het recht op toeslag voor eerdere maanden. Je hebt het LRK (Landelijk Register Kinderopvang) nummer van de locatie waar je kind wordt opgevangen nodig om kinderopvangtoeslag aan te vragen. Dit LRK-nummer kun je vinden op je opvangcontract en op deze website, bij de juiste locatie.

Wijzigingen doorgeven aan Belastingdienst
Wijzigt het aantal uren kinderopvang, de opvanglocatie of je inkomen? Geef dit dan door aan de Belastingdienst. Zo voorkom je dat je achteraf moet bijbetalen.