Hoera! Wij zijn Dichtbij kinderopvang

hoera-dichtbij-kinderopvang
Per 1 januari 2023 zijn SKCN, SKV en SKPC-kinderopvang gefuseerd tot één organisatie met een nieuwe naam: Dichtbij kinderopvang. Met deze naam laten we zien dat we dicht bij kinderen en ouders staan. Met 66 locaties en ruim 70 gastouders bieden we kinderopvang dicht bij huis en zijn we de grootste maatschappelijke kinderopvang in de regio. De nieuwe naam wordt geleidelijk ingevoerd.

Kinderopvang dicht bij huis
Bestuurder Yvonne Schubad is blij met de nieuwe naam en fusie: ‘Ieder kind verdient nabijheid en de beste kansen. Met deze fusie hebben we nog meer deskundigheid en professionaliteit op het gebied van kinderopvang in huis. We zijn een opvoedpartner voor ouders en een verbindende schakel met gemeenten, scholen, zorginstellingen en sport- en cultuurorganisaties. Zo zijn we partner in projecten voor de ontwikkeling van kindcentra in Leerdam en Vianen en werken we aan een BSO+-groep in Culemborg. Met de fusie vergroten we onze slagkracht in de zoektocht naar nieuwe locaties en zijn we aantrekkelijker als werkgever.’

Grootste regionale kinderopvang
Dichtbij is de grootste maatschappelijke kinderopvangorganisatie in de gemeenten Vijfheerenlanden en Culemborg met locaties in Tiel en West Betuwe. Bij ons zijn alle kinderen welkom. We bieden alle vormen van opvang, zoals gastouderopvang en voorschoolse opvang voor peuters met een taal- of ontwikkelingsachterstand.

Werken bij ons? Kijk op: dekinderopvangwerkt.nl

Bekijk meer nieuws

‘Door haar het vertrouwen te geven dat ze het kan, zie ik haar groeien’ (ouder over haar dochter van 2)

Anouck is moeder van Danée (bijna 2) en werkt bij Dichtbij. Ze vertelt hoe je samen met je kind de motoriek kunt oefenen en hoe ze dat zelf doet bij haar dochter.

Hoe je kind leert via de zintuigen (en waarom dat belangrijk is…)

Je kind leert door middel van de zintuigen: voelen, zien, horen, ruiken en proeven en door daarop te reageren. Door deze ervaringen begrijpt je kind hoe iets werkt en dat is belangrijk, omdat dit de basis vormt voor leren. 

‘Hoe viezer, hoe beter’ (een ouder over risicovol spel)

Ismay heeft 3 zonen van 7, 10 en 12 en werkt bij Dichtbij. Door risicovol spel leren kinderen zélf wat ze aankunnen, is haar overtuiging. Ismay: ‘En ja, ze mogen van mij vies worden, want dat hoort bij ontdekken.’