Twee generaties opgevangen bij Dichtbij

Janine met haar dochter Esmee
Vanaf haar babytijd zat Janine op Dichtbij kinderdagverblijf Duimelot in Vianen. Nu ze zelf moeder is, heeft ze voor haar dochter bewust voor Duimelot gekozen. ‘Het geeft me gewoon een heel vertrouwd gevoel.’

Vertrouwen
Janine is enthousiast over kinderdagverblijf Duimelot. ‘Al vanaf de eerste dag voelt het goed. Ik breng Esmee altijd met het gevoel dat de pedagogisch medewerkers op de groep meer weten dan ik. Ik sta open voor tips. Twee weken terug hebben we bijvoorbeeld haar slaapzak omgedraaid met de rits op de rug, zodat ze er niet uit kan. Daar had ik zelf niet aan gedacht. Ook toen Esmée minder slaapjes deed overdag, vertrouwde ik erop dat de medewerkster kijken waaraan ze behoefte heeft. Dat kan ik dan ook loslaten. Die kleine dingen geven me een goed gevoel.’

Bewust kinderopvang
‘Ik kies bewust voor kinderopvang omdat ik merk dat het omgaan met andere kinderen goed is voor de ontwikkeling van mijn dochter. Ze speelt en deelt sneller met andere kinderen, dan kinderen die niet naar de opvang gaan.  En ze doen leuke activiteiten, zoals muziek maken en zingen.’

Communicatie
‘De pedagogische medewerkers houden me van veel dagelijkse dingen op de hoogte via de ouderapp zodat ik kan lezen wat Esmee heeft gedaan. Ik stuur zelf ook wel eens berichtje en dan krijg ik direct antwoord. Ik vind het ook fijn dat ze met mij overleggen als er iets is, bijvoorbeeld als Esmee klaarwakker in bed ligt. Gelukkig werken er veelal vaste gezichten op de groep. Daardoor is er altijd wel iemand die Esmee kent. Ze praat ook enthousiast over de medewerkers, dat zegt genoeg! Als ik dit kinderdagverblijf een rapportcijfer zou moeten geven, dan is dat een 9.’

Bekijk meer nieuws

Twee generaties opgevangen bij Dichtbij

Vanaf haar babytijd zat Janine op Dichtbij kinderdagverblijf Duimelot in Vianen. Nu ze zelf moeder is, heeft ze voor haar dochter bewust voor Duimelot gekozen. ‘Het geeft me gewoon een heel vertrouwd gevoel.’

Ze zitten lekkerder in hun vel als ze op vaste momenten gezond eten

Tessa is moeder van Lotus (2 jaar) en Ella (7 jaar). Ze werkt bij Dichtbij als manager Communicatie. Gezond, leuk en lekker eten vindt ze belangrijk. En het liefst makkelijk zodat het past binnen het drukke leven van een jong gezin. Onmogelijk? Zeker niet! Lees Tessa’s tips.

‘Door haar het vertrouwen te geven dat ze het kan, zie ik haar groeien’ (ouder over haar dochter van 2)

Anouck is moeder van Danée (bijna 2) en werkt bij Dichtbij. Ze vertelt hoe je samen met je kind de motoriek kunt oefenen en hoe ze dat zelf doet bij haar dochter.