Meer voorlezen met BoekStart bij onze locaties Parkschool Vianen en Krullevaar Leerdam

BoekStartbeer leest voor bij Dichtbij Parkschool in Vianen
Onze locatie Parkschool is 23 januari officieel geopend als eerste ‘BoekStart in de kinderopvang’-locatie in Vianen. Op 1 februari volgt locatie Krullevaar in Leerdam.

BoekStartbeer had de eer om de opening te verrichten tijdens de Nationale Voorleesdagen. Hierna werd er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing!

De komende drie jaar werken we nog intensiever samen met Bibliotheek Lek & IJssel om voorlezen te stimuleren. BoekStart is een programma voor ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar, waarbij er extra aandacht is voor boeken en lezen. De Bibliotheek ondersteunt met een aantrekkelijke (voor)leesplek, een collectie geschikte boekjes, deskundigheidsbevordering van onze pedagogisch medewerkers, het betrekken van ouders, een voorleesplan en samenwerking in een leesbevorderingsnetwerk.

Meer leesmotivatie en -plezier
Met BoekStart in de kinderopvang moedigen we ouders aan meer voor te lezen. Ouders die veel voorlezen en hun jonge kind aanmoedigen zelf te lezen, zorgen ervoor dat hij/zij gemotiveerder is om te lezen, meer leest en leesvaardiger is. Kinderen krijgen daardoor ook meer plezier in zelf lezen.

Bekijk meer nieuws

Twee generaties opgevangen bij Dichtbij

Vanaf haar babytijd zat Janine op Dichtbij kinderdagverblijf Duimelot in Vianen. Nu ze zelf moeder is, heeft ze voor haar dochter bewust voor Duimelot gekozen. ‘Het geeft me gewoon een heel vertrouwd gevoel.’

Ze zitten lekkerder in hun vel als ze op vaste momenten gezond eten

Tessa is moeder van Lotus (2 jaar) en Ella (7 jaar). Ze werkt bij Dichtbij als manager Communicatie. Gezond, leuk en lekker eten vindt ze belangrijk. En het liefst makkelijk zodat het past binnen het drukke leven van een jong gezin. Onmogelijk? Zeker niet! Lees Tessa’s tips.

‘Door haar het vertrouwen te geven dat ze het kan, zie ik haar groeien’ (ouder over haar dochter van 2)

Anouck is moeder van Danée (bijna 2) en werkt bij Dichtbij. Ze vertelt hoe je samen met je kind de motoriek kunt oefenen en hoe ze dat zelf doet bij haar dochter.