Nieuwsgierig kind? Dat juichen we toe!

meisje met een vergrootglas

Buitenspelen: leuk én leerzaam
Natuurlijk is buitenspelen leuk. Maar wist je dat het ook heel goed is voor de ontwikkeling van je kind? Buiten is er ruimte om te bewegen, te ontspannen, samen te spelen en nieuwe dingen te ontdekken. Buitenspelen versterkt de spieren en botten van je kind. Het helpt bij de motoriek en het zelfvertrouwen groeit. Je kind voelt zich fitter en zit beter in z’n vel.

Elke dag naar buiten
Bij de BSO gaan we elke dag naar buiten. Ook als het fris is of regent. We zorgen altijd voor leuke en passende activiteiten. En ja, vies worden mag! Vies zijn betekent: plezier hebben, leren door te doen en grenzen verkennen. Bij slecht weer zoeken we creatieve manieren om toch te bewegen. Bijvoorbeeld in de gymzaal of binnen op de groep. We streven elke dag naar minstens 30 minuten actief buitenspelen of bewegen.

De BSO als mini-samenleving
Op de BSO leert je kind omgaan met anderen, met verschillen, met uitdagingen. We helpen kinderen om samen te werken, zelf keuzes te maken, creatief te denken en problemen op te lossen. Deze vaardigheden – we noemen ze ook wel 21-eeuwse vaardigheden – zijn belangrijk voor nu én later. Samen met jou kijken we wat je kind nodig heeft om te groeien tot een veerkrachtige, vaardige en nieuwsgierige wereldburger.


Wij zijn nieuwsgierig
Wij zijn nieuwsgierig is één van onze pedagogische uitgangspunten. Door je kind de ruimte te geven om te ontdekken en te experimenteren, stimuleer je de natuurlijke drang tot onderzoek en het verkennen van de wereld om hem/haar heen. Op onze locaties bieden wij talloze mogelijkheden voor deze ontdekkingsreis (video).

Bekijk meer nieuws

Nieuwsgierig kind? Dat juichen we toe!

Nieuwsgierigheid is een belangrijk onderdeel van groeien en leren. Op de BSO krijgt je kind alle ruimte om te ontdekken. Door te spelen, te bewegen, vragen te stellen en dingen uit te proberen. Zo ontwikkelt je kind talenten én vaardigheden die later nodig zijn.

Je kind leert van risicovol spel, thuis en op de BSO

Narda, pedagoog bij Dichtbij: ‘Wist je dat er ieder uur 21 kinderen op de eerste hulp belanden (bron kinderveiligheid.nl) en dat veel van deze letsels voorkomen hadden kunnen worden? Niet door je kind te beschermen, maar juist door hem/haar te leren risico’s in te schatten)? Dat leert je kind met risicovol (ook wel genoemd avontuurlijk of uitdagend) spel.’

Niets wordt alles en daarvan leren kinderen het meest

Met zogeheten 'loose parts' en 'open einde speelgoed', materialen zonder vaste vorm of spelregels, kan je kind zelf ontdekken en creëren en en dat is goed voor de ontwikkeling.