Tarief buitenschoolse opvang in
gemeente Vijfheerenlanden en Asperen

De BSO-locaties in de gemeente Vijfheerenlanden (regio Vianen, Leerdam en omstreken) bevinden zich in hetzelfde gebouw als de school of op korte afstand van de basisscholen. Afhankelijk van de ligging worden de kinderen lopend of met de BSO-bus of auto opgehaald door onze pedagogisch medewerkers. Oudere kinderen fietsen zelf (als de ouders hiervoor toestemming hebben gegeven). 

Er zijn twee opvangpakketten mogelijk op de BSO:

51 weken pakket

51 weken pakket, opvang tijdens schoolweken, studiedagen en schoolvakanties. Het 51 weken pakket houdt in:

  • Opvang tijdens schoolweken op vaste dagen van einde schooltijd tot 18.30 uur
  • Opvang tijdens schoolvakanties en studiedagen van 08.00 – 18.30 uur. De studiedag moet op een contractdag vallen en er moeten minimaal 4 kinderen zijn aangemeld. Voor aanvang van iedere vakantie en studiedag krijg je op het ouderportaal een bericht met de vraag om jouw kind voor een bepaalde datum aan te melden. Bij aanmelding voor de uiterste datum per schoolvakantie is de vakantieopvang gegarandeerd.
  • De buitenschoolse opvang is gesloten tijdens officiële feestdagen en in de week tussen Kerst en Nieuwjaar gesloten.
  • Je ontvangt jaarlijks per contractdag 11 vakantiedagen voor opvang tijdens vakantie en op studiedagen. Deze vakantiedagen kun je tijdens vakanties en studiedagen inzetten op alle openingsdagen van de BSO, ongeacht de vaste contractdagen.
  • Als je jouw kind op tijd afmeldt voor opvang krijg je service-uren die je kunt gebruiken om opvang op een andere dag aan te vragen, zoals opvang op een studiedag of extra vakantieopvang. Via het ouderportaal kun je jouw kind aan- en afmelden, de stand van de vakantiedagen bekijken en service-uren inzien. Het toekennen van opvangverzoeken vanuit de service-uren is altijd op basis van beschikbaarheid.

Tarieven 2024 BSO in de gemeente Vijfheerenlanden (PDF)

40 weken pakket

40 weken pakket, uitsluitend opvang tijdens schoolweken.

Voor kinderen die uitsluitend tijdens schoolweken behoefte hebben aan buitenschoolse opvang is er het 40 weken pakket. Met dit pakket wordt geen gebruik gemaakt van opvang tijdens schoolvakanties en studiedagen. Tijdens schoolweken kun je opvangmiddagen ruilen. Meld je jouw kind tijdig af via het ouderportaal? Dan ontvang je service-uren die je tijdens schoolweken op een ander moment kunt inzetten. Het 40 weken pakket is duurder dan het 51 weken pakket. Daarom is het, afhankelijk van het inkomen, voor veel ouders voordeliger om gebruik te maken van het 51 weken pakket, omdat zij hierdoor de mogelijkheid krijgen om studiedagen opvang en vakantieopvang af te nemen. Maak een proefberekening via onze rekenhulp om de netto kosten van de verschillende opvangpakketten voor jouw situatie te berekenen. Onze medewerkers kindplanning bespreken graag met je welk pakket het meest passend is.

Voorschoolse opvang in gemeente Vijfheerenlanden en Asperen

Op de voorschoolse opvang kan je kind vanaf 07.15 uur terecht. Voorschoolse opvang wordt aangeboden op basis van een 40 weken pakket gedurende de schoolweken. Je kind geniet samen met de andere kinderen van een ontbijt terwijl hij/zij een boekje leest of een spelletje doet. Onze pedagogisch medewerker brengt je kind naar school. Bij iedere locatie staat of er voorschoolse opvang is.